• Informacje na temat:

    cena cukru w europie

Artykuły na temat: cena cukru w europie
  • Zarobki w Polsce i Europie od XV wieku do dziś

    .... W przeciągu dekady (1970-80) wynagrodzenie wzrosło o 55 proc. "Polska w Europie. Historia Polski w liczbach" to publikacja GUS, powstała z okazji dziesiątej rocznicy przystąpienia naszego kraju do Unii(...) Statystyczny, Polska w Europie. Historia Polski w liczbach., Warszawa 2014 http://www.edulandia.pl/edukacja/1,124765,6476317,Rewolucja_przemyslowa_XVIII_XIX_wieku.html http://www.muzeumhistoriipolski.pl...

  • Ceny cukru szybko rosną

    Od dwóch lat wzrasta produkcja cukru w Europie. Większa podaż powinna prowadzić do spadku cen. Jednak jest odwrotnie - ceny rosną.

  • Ekspert: Cukier tanieje, bo jest go dużo

    Na krajowym rynku tanieje cukier. Powodem spadku cen była duża jego podaż przy niewielkich zmianach popytu ze strony przemysłu przetwórczego oraz spadek cen tego surowca na świecie - informuje Piotr Szajner z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

  • Na rynku pojawiła się nowa alternatywa dla cukru, która niedługo może stać się hitem kulinarnym

    Lucuma może zastąpić cukier, jest bowiem słodzikiem o niskim indeksie glikemicznym. Zawiera wiele składników odżywczych m.in. beta-karoten i żelazo.

  • Societe Generale umieściło cukier w gronie surowców, najbardziej według tego banku wyprzedanych i, co za tym idzie, narażonych na tzw. short-covering, czyli zamykanie krótkich pozycji,

  • Producenci cukru obawiają się chudych lat. Wyzwaniem będą limity UE

    Producenci cukru szykują się na chude lata. Wysoka podaż oraz ograniczenia w unijnym eksporcie spowodują ze ceny będą nadal spadać. Za nasze bogactwo zapłacimy niewiele ponad 1 zł za kilogram?

  • Polski cukier w polskie ręce. Po ile?

    Minister skarbu spotkał się w cukrowni Krasnystaw z grupą plantatorów buraków i pracowników cukrowni. Zapewnił ich o swojej determinacji w doprowadzeniu do końca prywatyzacji Krajowej Spółki Cukrowej.

  • Nowy pomysł dla Krajowej Spółki Cukrowej

    Od kilku lat Skarb Państwa nie podejmuje decyzji w sprawie prywatyzacji Krajowej Spółki Cukrowej. Zgonie z ustawą, powinna ona trafić do plantatorów i pracowników cukrowni. Teraz jest pomysł na włączenie KSC do holdingu spożywczego - zapowiedział PAP dyrektor KZPBC Kazimierz Kobza.

  • Przejściowy spadek światowych cen żywności

    Warzywa w sprzedaży hurtowej są o 1/3 tańsze niż przed rokiem - wynika z raportu specjalistów z rynku hurtowego Bronisze. Zdaniem ekspertów mamy obecnie sezonowy spadek cen żywności.

  • Polska stała się szóstym producentem słodyczy w Europie

    Polska jest w pierwszej dziesiątce największych w Unii Europejskiej producentów słodyczy. Ze względu na stagnację na polskim rynku, oraz rosnącą konkurencję ze strony producentów z Ukrainy krajowi wytwórcy rozwijają eksport na rynki zagraniczne.