• Informacje na temat:

    jak prowadzić pizzerie

Artykuły na temat: jak prowadzić pizzerie
  • Prowadzę małą pizzerię i studio fotograficzne. W tym roku po raz pierwszy planuję zatrudnić podczas wakacji uczniów. Ile godzin dziennie mogą pracować? Czego im nie wolno robić? Jakie umowy powinienem z nimi podpisać? – pyta pan Krzysztof J. z Tarnowa. Jeśli zatrudnia się na podstawie umowy o pracę osoby w wieku 16–18 lat, czyli młodocianych, trzeba pamiętać, że wolno im wykonywać jedynie prace...

  • Pięć najczęstszych błędów restauratorów

    Co decyduje o tym, że niektóre restauracje przyciągają do siebie nowych klientów i od lat cieszą się niesłabnącą popularnością, inne natomiast, mimo świetnego jedzenia, znikają szybko z kulinarnej mapy miasta? Podpowiadamy co robić (a czego nie robić!) zakładając restaurację.

  • Do naszych zachodnich sąsiadów Adam wyjechał dawno temu, gdy miał 18 lat. Szukał - tak jak każdy - przypływu większej gotówki. Szybki awans Zaczął od sprzątania toalet w Niemczech. - Praca nie(...) to prawie ruina, w którą trzeba było zainwestować dużo pieniędzy, lecz miał plan i chciał osiągnąć sukces, do którego uparcie dążył. Biznes w Polsce - Wiedziałem jak zrobić dobrą pizzę, bo...

  • Powrót do pracy po długo wyczekiwanym urlopie to dla wielu prawdziwy dramat. Nie chodzi o odległą perspektywę kolejnych wolnych dni, ale o fakt, że jesteśmy niezadowoleni ze swojej pracy i zarobków. Wbrew pozorom wakacje, to czas sprzyjający przemyśleniom. Wrzesień to natomiast dobry moment na podjęcie decyzji o rozpoczęciu pracy na swój rachunek. Perspektywa bycia swoim szefem i osiągania znacznie wyższych dochodów jest kusząca, ale żeby odnieść sukces trzeba się dobrze przygotować. Expander...

  • Sfinks Polska podpisał umowę przedwstępną kupna 100 proc. spółki Da Grasso, sieci pizzerii - podał Sfinks w komunikacie.

  • Sieć restauracji PolRest zawiesza działalność operacyjną w nierentownych lokalach, czyli wszystkich pizzeriach Invito i części restauracji Rooster - podała spółka w raporcie półrocznym.

  • PolRest: Koniec Invito i części lokali Rooster

    Sieć restauracji PolRest zawiesza działalność operacyjną w nierentownych lokalach, czyli wszystkich pizzeriach Invito i części restauracji Rooster - podała spółka w raporcie półrocznym.

  • Własny biznes pod parasolem istniejącego brandu - droga do sukcesu w sieci franczyzowej

    Zakładając własną działalność rozważamy szanse i zagrożenia, przewidujemy zyski i straty, robimy biznesplan. Podobnie jest w przypadku rozpoczynania współpracy franczyzowej. Z tego względu wszystkie kroki, poczynione jeszcze przed wejściem na rynek powinny być równie staranne. Najistotniejszym z nich jest umiejętny wybór marki, przy której wsparciu warto otworzyć własny biznes.

  • Zamiast stać w korkach, kup skuter i odliczaj VAT

    Zakup skutera na potrzeby firmy jest atrakcyjniejszy podatkowo niż zakup nawet małego samochodu. Nie tylko można zaliczyć całość wydatku do kosztów uzyskania przychodu, ale także skorzystać na pełnym odliczeniu VAT. Dotyczy to także zakupu paliwa.

  • Zarząd IN POINT S.A. ("IN POINT") informuje, że w dniu 27 maja 2011 roku został podpisany list intencyjny pomiędzy IN POINT a LOCITECH sp. z o.o. z siedzibą...