• Informacje na temat:

    sieć restauracji w polsce

Artykuły na temat: sieć restauracji w polsce
  • McDonald’s oferuje zatrudnienie młodym ludziom w Polsce. Kolejny tysiąc miejsc pracy w bieżącym roku

    Sieć restauracji McDonald's, w której pracuje w Polsce 16,5 tys. osób, zamierza co roku zwiększać zatrudnienie o kolejne tysiąc osób. Związane jest to z rozrostem sieci o kilkadziesiąt restauracji rocznie. Większość pracowników McDonald's to ludzie młodzi. Sieć wystartowała właśnie z kampanią medialną "McDonald’s wierzy w młodych ludzi w Polsce", która ma promować zatrudnianie tej grupy wiekowej.

  • Spółka AmRest Holding, będąca największą, niezależną firmą prowadzącą sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej, otworzyła dwusetną restaurację KFC w Polsce.

  • Anglia opłacalna i w Polsce

    Spędził w Anglii kilka lat. Zarobił tam dobre pieniądze. Dlaczego więc wrócił? Bo tęsknił za krajem. Lecz to, że mieszka w Polsce wcale nie oznacza, że angielski etap jest dla niego skończony. Przeciwnie, kontakty które tam nawiązał, dają doskonałe efekty. Dzięki nim dobrze prosperuje biuro podróży, które tu prowadzi.

  • Szwedzi chcą wygryźć McDonald's z Polski. "Widzimy nasycenie rynku tą siecią"

    Szwedzka sieć restauracji Max Burger chce podbić polski rynek fast foodów. Pierwszy lokal otworzy we wrześniu w Warszawie. Do końca roku uruchomi jeszcze trzy restauracje. Plan na 2018 r. to już pięć nowych lokali. Docelowo może ich być nawet 400.

  • Polski rynek pracy: Specjaliści będą przebierać w ofertach, ale rolnicy i nauczyciele bez zajęcia

    Zwiększy się zapotrzebowanie na najbardziej i najmniej wyspecjalizowanych pracowników. Takie zmiany sygnalizują opracowanie "Zatrudnienie w Polsce 2013" Instytutu Badań Strukturalnych oraz prognozy(...). W cenie na pewno będą też kierowcy. Wzrost gospodarczy, rosnąca sieć dróg, zwiększenie przeładunków w portach i rozwój logistyki powodują, że w 2020 r. zawodowo prowadzących zarówno samochody dostawcze...

  • Czy Polacy zaczną wynosić jedzenie z restauracji?

    Rocznie na świecie jest marnotrawione 1,3 mld ton żywności, z czego 9 mln ton - w Polsce. Najwięcej jedzenia w naszym kraju marnuje się na etapie produkcji (6,6 mln ton w ciągu roku). Ponad 2 mln ton zmarnowanej żywności to "zasługa" konsumentów. Za pozostałe 350 tys. ton odpowiadają m.in. sieci handlowe i dystrybutorzy.

  • McDonald's zwiększy zatrudnienie o tysiąc osób

    McDonald’s szuka nowych pracowników. Firma planuje w 2015 roku zbudować i otworzyć w Polsce nowe restauracje, a w związku z tym zamierza zatrudnić tysiąc osób. By wesprzeć procesy rekrutacyjne, otworzyła w Warszawie Centrum Pracy.

  • Polak w restauracji wydaje niewiele. Najbardziej smakuje nam pizza

    Przybywa Polaków, którzy jedzą poza domem. Nie chcemy jednak przepłacać za wizyty w lokalach - informuje "Rzeczpospolita".

  • McDonald's zatrudni w tym roku ponad tysiąc pracowników

    Co najmniej tysiąc nowych pracowników do końca roku planuje zatrudnić McDonald's Polska. Nowe miejsca pracy związane są przede wszystkim z dynamicznym rozwojem tej sieci restauracji w całym kraju, czego - mimo ogólnie panującego spowolnienia gospodarczego - firma nie zamierza zaprzestać. Jak podkreślają przedstawiciele McDonald's Polska, na brak zainteresowania ze strony kandydatów do pracy nie...

  • Sphinx Restauracje, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, kolejny rok z rzędu okazały się najsilniejszą i najczęściej wybieraną polską marką gastronomiczną - wynika z rankingu Marki Polskie wydawanego przez Rzeczpospolitą. Jednocześnie Sphinx zajął trzecie miejsce w rankingu mocy marek w kategorii "Usługi i działalność deweloperska", co oznacza skok do góry aż o trzy pozycje w stosunku do