• Informacje na temat:

    strusie hodowla

Artykuły na temat: strusie hodowla
  • Jajeczny biznes po polsku

    ...kury zielononóżki, które są wyjątkowo wymagające, jeśli chodzi o warunki hodowlane. Problemem jest jednak szara strefa. Teraz, według szacunków wielkich graczy w tej branży stanowi ona ponad 60 proc. handlu kurzymi jajkami w Polsce. Szukasz pracy? Przejrzyj oferty w serwisie Praca INTERIA.PL Ciekawą alternatywą dla wersji "tradycyjnej" mogą się okazać jaja strusie. Ich cena waha się w granicach...

  • Szwajcarzy docenili smak polskiego strusia. Teraz czas na Polskę

    Podczas gdy rekordowe wartości notuje w Polsce spożycie drobiu, na stałym poziomie utrzymuje się konsumpcja wieprzowiny, a coraz chętniej sięgamy także po wołowinę i dziczyznę, swoją obecność na rynku zaznaczają także bardziej niszowe kategorie mięsne.

  • Drób w polskich sklepach. Czy wiesz, co kupujesz?

    Polacy konsumują ok. 30 kg drobiu rocznie. Branża drobiarska walczy ze szkodliwymi mitami i przekonuje, że mięso kurcząt jest zdrowe.

  • Poradnik dla zadłużonych (odc. 23). Bankowa "specjalność zakładu": handel żywym towarem. Często na lewych papierach

    Żadna praca nie hańbi? Obserwując metody działania firm windykacyjnych: nigdy się z tym stwierdzeniem nie zgodzę! W niniejszej odsłonie poradnika zajmiemy się właśnie branżą windykacyjną, która w ostatnim okresie osiąga rok po roku imponujący wzrost przychodów. Co tragicznie świadczy nie tylko o coraz większej grupie wykluczonych wśród naszych rodaków, ale także o swoistej "kulturze" egzekwowania długów. W przypadku firm windykacyjnych, jest to nie rzadko wolna amerykanka - szczególnie,...

  • Jajeczny biznes po polsku

    W ostatnich tygodniach konsumentami i branżą spożywczą w Polsce wstrząsnął gwałtowny wzrost cen kurzych jaj. Jak poinformował Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, w lutym br. średnia cena sprzedaży świeżych jaj była o ponad 40 proc. wyższa niż przed rokiem. Pech chciał, że podwyżki uderzyły w nas tuż przed Wielkanocą. Jak bowiem wyobrazić sobie świąteczny stół bez symbolu nowego życia?

  • Chwalmy się wódką i ślimakiem

    Mamy się czym pochwalić - polska wódka pijana w ekskluzywnych klubach Nowego Jorku, polski rower pod domem Niemca, polski ślimak na francuskim stole, polski struś nie chowający głowy w piasek. "Dobre, bo polskie" nie jest już hasłem obowiązującym jedynie w granicach naszego kraju.